Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Από Νικόλαο Κ.

Aγαπητοί αδελφοί καλησπέρα!

Διαβάζοντας την πρόσφατη ανάρτηση σας στο μαχητικό ιστολόγιο σας ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταθέσω τις απόψεις μου. Ούτε θεολόγος ούτε κληρικός είμαι αλλά ένας απλός ορθόδοξος που πονώ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εκκλησία μας.
Θεωρώ σωστό να σας πω από την αρχή ότι ανήκω στην εκκλησία των παλαιοημερολογιτών. Θέλω να ξέρετε ότι ως παλαιοημερολογίτης δεν θεωρώ την εκκλησία μας ως κάτι ξένο από την εκκλησία του νέου ημερολογίου και αυτή την υγιή άποψη έχουν και πολλοί αδελφοί από τον χώρο που βρίσκομαι. Είναι γεγονός ότι τόσες δεκαετίες που έχουν περάσει από το σχίσμα του 1924 πολλά λάθη έγιναν και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε άνθρωποι είμαστε και ουδείς αναμάρτητος.
Πρέπει να δούμε όλοι τα πράγματα νηφάλια και χωρίς προκαταλήψεις ή οποία προπαγάνδα από όποιον χώρο κι αν προέρχεται πρέπει να την κρατήσουμε μακριά. Αλλά νομίζω ότι αδελφοί από το νέο ημερολόγιο που αγωνίζονται εναντίον του οικουμενισμού έχουν πέσει θύματα αυτής της προπαγάνδας όπου πολύ ωραία ανέφερε και στην ομιλία του ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τη μητρόπολη Πειραιώς τον Μάρτιο του 2016.
Μπορεί η κεφαλές των παλαιοημερολογιτών να έχουν κάνει λάθη στον αγώνα τους αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είναι ορθόδοξοι και νομίζω για κάθε καλοπροαίρετο πιστό που θέλει να απομακρυνθεί από την αίρεση της εποχής μας αυτοί οι επίσκοποι μπορούν να είναι βοηθοί του. 
Αδελφοί σας μιλάω καλοπροαίρετα τόσα χρόνια ξέρουμε τους παλαιοημερολογίτες και τους νεοημερολογίτες. Η Ορθοδοξία μας έχει ήδη διχαστεί. Από τις τρέχουσες εξελίξεις προβλέπω δημιουργία τρίτου χώρου κάτι που σημαίνει περαιτέρω διχασμό αλλά σας διαβεβαιώ οι υγιώς σκεπτόμενοι παλαιοημερολογίτες θα είναι στο πλευρό σας γιατί θα βλέπουν την καλή σας προαίρεση στον αγώνα και πολύ θα θέλαμε να είσαστε δίπλα μας. Μα για τους αδελφούς σας που θα παραμείνουν στο νέο ημερολόγιο δεν θα είστε τίποτα άλλο παρά οι νεοπαλαιοημερολογίτες της εποχής μας. Το έχει η μοίρα των ορθοδόξων τελικά να συκοφαντούνται και να υβρίζονται επειδή απλά δεν θέλουν να αλλοιώσουν την πίστη των πατέρων τους. Δεν θέλω να αμνηστεύσω τα λάθη των παλαιοημερολογιτών αλλά θεωρώ ότι ο χώρος τους είναι καθαρά ορθόδοξος μακριά από κάθε αίρεση. Λάθη του παρελθόντος ήδη διορθώνονται και στο χέρι μας είναι να διορθωθούν και άλλα. Μπορεί πολλοί από εσάς από φόβο να μην σας ονομάζουν παλαιοημερολογίτες να προβείτε σε αποτείχιση μόνοι! Εμείς θα είμαστε δίπλα σας θα σας  επαινέσουμε αλλά δυστυχώς οι εχθροί της πίστεως θα σας συκοφαντήσουν και εσάς όπως και εμάς παλαιότερα! 

Με πολλή αγάπη
Νικόλαος

Αν με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ να βοηθήσω στον αγώνα σας  ή ίσως σε μία προσέγγιση σας με τον χώρο των παλαιοημερολογιτών θα χαρώ να επικοινωνήσουμε ξανά!