Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗ Αγαπητοί Αδελφοί του ιστολογιου proskinitesargolidas,Ομολογώ ότι τα ερωτήματα που έχετε θέσει απασχολούν και εμένα.

Θα προσπαθήσω λοιπόν να απαντήσω στα φλεγοντα ερωτήματά σας.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν :

Τα δεδομένα μας είναι τα εξής :

1) Πριν την Κολυμπαριο Σύνοδο η Εκκλησία της Ελλάδος είχε πάρει ως Συνοδικη απόφαση να μην υπάρχει αναφορά με τον όρο εκκλησία σχετικά με τις αιρέσεις.

2)Στο Κολυμπαρι ο Ιερώνυμος και οι  συν αυτω υπογραφοντες τα κατάπτυστα κείμενα, καταπατησαν την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος και έκαναν εκκλησιαστικο πραξικόπημα.

3)Κανονικά με τη Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οκτώβρη έπρεπε οι Ιεράρχες να είχαν απορρίψει τα Κολυμπαρια κείμενα , άλλα δυστυχώς έδωσαν μεγαλύτερη σημασία στο κατασκευασμενο " πρόβλημα " των θρησκευτικών.

4) Οπότε τυπικά τουλάχιστον ακόμα δεν γνωρίζουμε τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οπότε  :

1) Εάν ο Επίσκοπος διδάσκει ανοιχτά με λόγια και έργα τον οικουμενισμο , η απόφαση είναι εύκολη : Φύγετε από αυτόν !!!

2) Εάν ο Επισκοπος μνημονεύει το Αιρεσιαρχη Βαρθολομαίο ή έχει εκκλησιαστικη κοινωνία και επικοινωνία μαζί του , ανεξάρτητα από το τι διδάσκει ή πράττει, η απόφαση είναι επίσης εύκολη : Φύγετε από αυτόν .

3) Τώρα πάμε στην πιο δύσκολη περίπτωση που αντιμετωπίζω και εγώ.

Εγώ λοιπόν ανήκω στη Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Ως γνωστόν ο Σεραφείμ θεωρείται από τους μεγαλύτερους αντι-οικουμενιστες οποτε θεωρητικα ( στα λόγια δηλαδή) δεν διδάσκει αιρετικα.

Όμως όταν λειτουργεί,  μνημονεύει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία όμως δεν έχει πει , επίσημα τουλάχιστον, την άποψή της για το πραξικόπημα της Κρήτης.

Το θέμα είναι όμως ότι αυτή τη σιωπή μπορεί κάνεις να την εκλαβει ως ΣΙΩΠΗΡΗ αποδοχή και αναγνώριση των Κολυμπαριων κειμένων. Οπότε με το παραπάνω σκεπτικό ο Σεραφείμ και οι Ιεραρχες που συμπεριφερονται παρόμοια με αυτόν, έστω κι αν διδάσκουν αντι-οικουμενιστικα, είναι αιρετικοι ως έχοντες εκκλησιαστικη κοινωνία και επικοινωνία με μια αιρετική Σύνοδο.

Όμως επειδή δεν είναι 100% ξεκάθαρη η παραπάνω περίπτωση της Σιωπηρης αποδοχής, εγώ προσωπικά θα τους δώσω μια προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους, μήπως και τους φωτίσει ο Κύριος Ιησούς Χριστός και πάρουν καμιά σωστή απόφαση και απορριψουν επίσημα τη δαιμονικη σύνοδο της Κρήτης.

Εάν παρέλθει η παραπάνω προθεσμία, εγώ προσωπικά θα πάω με το παλαιό ημερολόγιο, αρκεί να σταματήσουν να αναγαγουν σε δογματικο θέμα το ημερολόγιο.

Η λογική μου, μου λέει ότι : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ οι παπικοι, οι προτεστάντες, μονοφυσιτες και κάθε λογής αιρέσεις να θεωρούνται εκκλησίες και οι μόνοι που δεν πάνε καλά και πρέπει να τους θεωρούμε σχησματικους να είναι οι ιερείς και Αρχιερείς του παλαιού ημερολογίου. Στο κάτω κάτω το νέο ημερολόγιο επιβλήθηκε από τον Μεταξακη που ήταν μασόνος.

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι,

Κυριάκος Βαρβέρης

 ( ένας απλός λαϊκός)