Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Γέρων Σάββας λαυριώτης 7-9-16:Tο αποτέλεσμα της αιρετικής συνόδου της Κρητης. Πιέσεις για διακοπή του μνημοσύνου. Το σχόλιο μας

Κατάθεση ψυχής από τον Πατέρα Σάββα Λαυριώτη.

Μιλάει ελεύθερα για όλα τα θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις τους στο ραδιόφωνο Κόσμος 93.8 και στον Λοΐζο Λοΐζο.

Ζητά διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των υπολοίπων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και καταδίκη του Βαρθολομαίου από τους επισκόπους των Εκκλησιών που δεν συντάσσονται με την σύνοδο του Κολυμπαρίου.


Σχόλιο:
Η μοναδική μας ένσταση στις άριστες τοποθετήσεις του αγωνιστή αγιορίτη π.Σάββα είναι η τελευταία τοποθέτηση του, που ανέφερε ότι με το τσιπάκι -ακόμη και από κάρτα- μπορούν να επηρεάζουν μέχρι και τον ψυχισμό μας. 
Νομίζουμε ότι αν δεν μπορείς να παραθέσουμε  αποδείξεις, δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε θέματα που ακούγονται ως υπερβολές.

Υπάρχει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το ζούμε καθημερινά, η αχρήματη κοινωνία επεκτείνεται όλο και περισσότερο, προχωράμε ραγδαία προς την εποχή που όποιος δεν πάρει το "χάραγμα" στο χέρι ή στο μέτωπο δεν θα μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει. Αρχικά μπορεί να είναι μια κάρτα, σε τελικό στάδιο θα είναι ένα εμφύτευμα στο σώμα (για να μην μπορούν να το κλέψουν, όπως είχε προφητεύσει ο π.Παϊσιος ο αγιορίτης). Σίγουρα δεν φτάσαμε εκεί ακόμη. Όμως και η παραμικρή υπερβολή ή ασάφεια, μπορεί να γελοιοποιήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Κατά τα άλλα, συγχαίρουμε τους αγιορίτες -κελιώτες κυρίως- πατέρες για την ομολογία τους. Πραγματικά θυσιάζουν τα πάντα για την "αγάπη και την αλήθεια του Χριστού".
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"